Diversen

Zoeken op internet tip 1

Op internet valt enorm veel informatie te vinden en de tuinier kan hier ook handig gebruik van maken.

Aan de hand van een voorbeeld volgt hieronder een tip. U kunt de afbeeldingen aanklikken om deze wat groter op het scherm te zien.

Stel, u bent op zoek naar een plant of struik die oranje bessen geeft, dat staat fleurig in een tuin.


U begint met een zoekopdracht in (bijvoorbeeld) Google: "oranje bessen"

Deze zoekopdracht geeft het volgende resultaat:

Meteen bovenaan staat lijsterbes. Nu is een lijsterbes een fantastische, kleine boom die bovendien erg aantrekkelijk is voor vogels, maar u had geen boom op het oog en u wilt ook geen lijsterbes.

U past nu uw zoekopdracht aan, door daar met een - (min) teken aan toe te voegen: -lijsterbes


U zult zien dat de zoekresultaten meteen worden aangepast.

Was u op zoek naar mooie plaatjes en afbeeldingen, dan kunt u in de linkerkolom (zie pijl) "afbeeldingen" aanklikken om een enorm aanbod te zien.

U heeft nu behoefte nog wat extra selectie aan te brengen: u wilt een niet al te grote plant of struik, bijvoorbeeld een meter hoog.

U past de zoekopdracht weer aan door er 1m aan toe te voegen.

Dat geeft het volgende resultaat:

De zilverspar in het zoekresultaat kunt u weer wegwerken door -zilverspar en de verderop opduikende bmw (model 1M!) verwijderen we ook met -bmw.


Omgekeerd, wilt u een resultaat juist beslist wel in de zoekresultaten terugvinden, kunt u met het +(plus) teken werken. Had u nu juist een lijsterbes op het oog, dan voegt u +lijsterbes toe.

Op deze manier, en door uw fantasie de vrije loop te laten, kunt u veel gerichter zoeken naar een bepaalde plant. Uiteraard is deze tip ook toe te passen op andere onderwerpen.

meer
21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien