Activiteiten & Actueel

Excursie: halve dag naar Kasteel de Keukenhof woensdag 10 mei 2017

Onze eerste halve dag excursie gaat naar kasteel de Keukenhof; het stralende middelpunt van een 230 ha groot landgoed gelegen in het hart van de wereldberoemde bollenstreek en direct tegenover de bekende bloemententoonstelling de Keukenhof.

Het prachtige landgoed herbergt een unieke combinatie van historie, kunst, ontspanning en een bijzondere flora.

Onder leiding van een gids krijgen wij een rondleiding door het kasteel. Hier zullen we kennis maken met de wijze waarop de adel vroeger leefde. 

Na de rondleiding is er koffie/thee en is er gelegenheid de omliggende tuinen te bezoeken.

Het landgoed kent verschillende ontwikkelingsfases; van strak geometrische vorm naar een lieflijk landschappelijk park. In de tuinen bevinden zich wandelroutes waarbij kunst tentoon wordt gesteld.

Ook is het mogelijk om het “ommetje van meneer” te lopen. Een pad dat Graaf Carel van Lynden liep als hij de drukte even wilde ontvluchten.

In de bus naar huis krijgen we een lunchpakket.

 

Het park is toegankelijk voor mindervaliden. Echter op het terrein zijn slechts enkele geasfalteerde paden en veel grindpaden en bospaadjes. Deze zijn met de rollator, rolstoel of scootmobiel lastig te betreden.

Het kasteel is slecht toegankelijk voor mindervaliden. Er is een kleine lift naar de eerste etage maar u dient er rekening mee te houden dat er door het kasteel heen meerdere opstapjes en trappetjes zijn.

 

Vertrek: 08.00 uur, per luxe touringcar vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid, terug om ca. 14.00 uur.

Kosten: € 34,-- (lid) en  38,-- (niet-lid)

Aanmelden: via het aanmeldingsformulier  Opens internal link in current windowklik hier

 

 

meer
11
Dec
Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
30
Nov
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”