Activiteiten & Actueel

Excursie: Tweedaagse Zeeland op dinsdag 6 en woensdag 7 juni.

 

 

Dit jaar bezoeken we enkele Zeeuwse tuinen. Vanwege de grote afstand en omdat er veel moois te zien is, besloot de excursiecommissie dit keer 2 dagen uit te trekken voor de Zeeuwse tuinen.

We bezoeken diverse vroegere eilanden zoals Schouwen-Duiveland, Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren.

De eerste tuin is in Serooskerke op Schouwen-Duiveland. Hier is een boven- en beneden tuin, waar een kunstmatig beekje doorheen loopt en uitmondt in een grote vijver. Er zijn prachtige borders en terrasjes, die door schelpenpaden met elkaar verbonden zijn en er is een bosgedeelte met schaduwplanten. Ook is er een bamboetuin.

Vervolgens gaan we via Zierikzee en de Zeelandbrug naar de Zeeuwse Rozentuin in Kats. Dit is een 5 ha grote landschapstuin met wel 1000 soorten rozen, maar ook veel clematissen. Hier gebruiken we de lunch.

Daarna bezoeken wij de buitenplaats Kloetinge bij Goes, die midden in het oude dorp Kloetinge ligt. De tuin bestaat uit 3 delen, ieder met een eigen karakter. Een landschappelijke tuin met oude bomen, een interessante, middeleeuwse, kasteelberg waaromheen een gracht.

Hierna vertrekken we richting Walcheren waar we in het Golden Tulip Strandhotel zullen dineren en overnachten.

De volgende dag bezoeken we allereerst de Houtenhandsche Hof in Koudekerke; een tuin van 8500 m2. We vervolgen onze reis naar Biggekerke naar ’t Hofke; een cottagetuin waar veel rozen bloeien en een weelderige beplanting is. Hier is ook een brocante om na de lunch te bekijken.

Daarna bezoeken we in Grijpskerk ’t Hof Ravenstein, een archeologisch rijksmonument, dat in de 18e eeuw al een bewoonde buitenplaats was.

Als afsluiting van deze 2 dagen, dineren we onderweg naar huis aan de Reeuwijkse plassen om daarna terug te keren naar Bussum.

 

U dient er rekening mee te houden dat niet alle tuinen geschikt zijn voor rollator, rolstoel, scootmobiel.

Bent u minder mobiel of slecht ter been, dan wordt u verzocht om zelf voor begeleiding te zorgen. Het is tijdens de excursie niet mogelijk om u binnen de groep van begeleiding te voorzien.

U dient zelf een reis-bagage-, ziektekosten- en ongevallenverzekering alsmede een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Vertrek: 08.00 uur, per luxe touringcar vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid

Kosten:  € 230,-- (lid) en € 250,-- (niet-lid).

Toeslag 1 persoonskamer: € 50,--

Aanmelden: vóór 31 maart via het aanmeldingsformulier Opens internal link in current windowklik hier

 

 

 

meer
11
Dec
Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
30
Nov
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”