Excursie: dagtocht naar Friesland 18 augustus 2017

Deze keer gaan we weer eens naar het noorden van ons land en wel naar midden Friesland. We starten bij Hiltje Dekker in Oldeholtpade. Een tuin van 2500 m2 met een weelderige beplanting rond een verbouwd boerderijtje.

Verderop in de straat gaan we naar Reggy Reumer. Door een blauwe toegangspoort komen we in Reggy’s Droomtuin met een oppervlakte van 1900 m2. Hoogtepunt is een hele diepe vaste plantenborder.     www.reggystuin.nl

Dan is het tijd voor de lunch, die we zullen gaan gebruiken bij de familie v.d. Mossel in het Bokkehûske in Jubbega. Rondom dit honderd jaar oude woudhuisje vinden we prachtige borders met rozen, irissen en clematissen. Ook te zien zijn beeldjes en ornamenten in deze echte liefhebberstuin. www.bokkehuske.nl

We sluiten de dag af met een bezoek aan mevrouw Hanna Poldervaart te Oudehorne. Rond een voormalig boerderijtje van de P.W. Janssen Stichting ligt een gevarieerde tuin met veel zelf gezaaide en bijzondere eenjarigen en dahlia’s. Verder rondom een park (1ha groot) met hoge bomen, die jaren geleden zelf door het echtpaar zijn geplant. Een sfeervolle tuin waar mevrouw veel interessants over kan vertellen.

U dient er rekening mee te houden dat niet alle tuinen geschikt zijn voor rollator, rolstoel, scootmobiel.

Bent u minder mobiel of slecht ter been, dan wordt u verzocht om zelf voor begeleiding te zorgen. Het is tijdens de excursie niet mogelijk om u binnen de groep van begeleiding te voorzien.

Vertrek: 08.00 uur, per luxe touringcar vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid

Kosten: € 48,-- (lid) en € 53,-- (niet-lid)

Aanmelden: via het aanmeldingsformulier  Opens internal link in current windowklik hier

Een jarige om trots te zijn (no. 803) week 25 / 2017