Excursie: Halve dagtocht naar de Vlinderhof in Utrecht op vrijdag 8 september 2017

In het hart van Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht ligt het jonge Maximapark.

Begin 2013 werd 5000 m2 parkgrond overgedragen aan een groep enthousiaste vrijwilligers voor de aanleg van de Vlinderhof. Deze bijzondere tuin ligt in een van de zes onderdelen van het Maximapark; de Binnenhof en wordt ook onderhouden door vrijwilligers.

De tuin is ontworpen door de bekende Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf.

In zijn ontwerpen streeft hij er naar dat een tuin vier seizoenen de moeite waard is. Naast bloemen spelen ook zaden, grassen en plantenresten een belangrijke rol.

In de Vlinderhof staan ca. 100 plantensoorten; vele daarvan zijn aantrekkelijk voor vlinders.  http//www.vlinderhof.com

Tijdens de rondleiding vertellen vrijwilligers over het ontstaan van de tuin, ontwerper Piet Oudolf, Dutch Wave (een stroming in de Nederlandse tuincultuur waartoe ook Piet Oudolf gerekend wordt), het beplantingsplan en het bollenplan van de Vlinderhof.

Deze halve dagtocht wordt gedaan met eigen vervoer. Daarvoor horen wij graag of u bereid bent te rijden en een of meerdere passagiers mee te nemen.

Bent u minder mobiel of slecht ter been, dan wordt u verzocht om zelf voor begeleiding te zorgen. Het is tijdens de excursie helaas niet mogelijk om u binnen de groep van begeleiding te voorzien.

Vertrek: 09.00 uur, met eigen vervoer vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid

Kosten: € 10,-- (lid) en € 12,-- (niet-lid), inclusief rondleiding en vervoer.

Aanmelden: via het aanmeldingsformulier  Opens internal link in current windowklik hier

Kleine tuin Marienheem
grijs