Activiteiten & Actueel

Een kort verslag van de 2 daagse reis naar Zeeland op 6 en 7 juni 2017

Het waren bijzondere dagen op de 'eilanden' van Schouwen-Duiveland, Noord Beveland en Walcheren. Dit keer geen lieflijk Groei en Bloei weer, maar een stormachtige zuidwesten wind en heftige regenbuien. Op de tweede dag was het weer aanzienlijk beter, maar de wind raasde voort. Onze stoere groep van de afdeling Gooi-Noord kon deze uitdaging aan en ondanks het weer en de lange files op de heenweg, hadden we een heel prettige en gezellige reis. We hebben heel diverse tuinen bezocht:

Twee buitenplaatsen: 't Hof Ravenstein, een historische plek uit de 18e eeuw en Buitenplaats Kloetinge met zijn geweldige bomen. De Houtenhandsche Hof, keurig onderhouden en met beeldenverkoop. Ze hebben goede zaken gedaan met ons! De Praettuin met grote borders, vijver en hoogte-verschillen. De romantische tuin 't Hofje lag op een mooie plek en de eigenaren hadden de omgeving betrokken bij het ontwerpen van de tuin. Wat natuurlijk niet mag ontbreken op een tuinbezoek naar Zeeland in juni zijn rozen en die hebben we gevonden in Kats kwekerij. De stromende regen was niet echt ideaal voor rozen of voor ons, maar het was er prachtig en veel rozen vonden hun weg naar de bus.

Het hotel lag achter de hoge duinen in Koudekerke. We verheugden ons er van te voren op om een heerlijke rustige strandwandeling te maken na het diner. Niet dus. In windkracht 8 hebben sommige deelnemers de klim naar boven gewaagd en eenmaal 'over de top' een stoere 'herfst'wandeling ervaren. Zand in ogen, haar en oren, maar ze hielden er een echt 'ik ben in Zeeland geweest' gevoel van over. Niet alleen de tuinen zijn een belangrijk onderdeel van een tuinreis, ook het eten. Van snoep en homemade flapjacks in de bus, een lekker diner en ontbijt in het hotel tot koffie en taart in de tuinen, een Zeeuwse bolus en een overdadig afsluitingsdiner in de Reeuwijkse Hout hebben we genoten. Van het afsluitingsdiner gingen veel 'doggiebags' mee naar huis.

We hadden een prettige chauffeur in Hans die ook bijdroeg aan de sfeer tijdens deze dagen.

Dank u wel allemaal.

Liz Bickerstaffe.

 

FOTO's van Janneke Karssen: https://goo.gl/photos/fft5sHH92sFpzro99


 

 

meer
21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien