Excursie: halve dag naar Boschwijk in Soest op woensdag 25 april 2018

Onze eerste halve dagexcursie gaat naar Boschwijk in Soest: de tuin van Mevrouw Beline Geertsema (voormalig voorzitter van de Nederlandse Tuinenstichting).

De oorspronkelijke aanleg van deze tuin van 2 ha (20.000 m2) dateert vermoedelijk uit 1910. Uit die tijd stammen nog een paar oude bomen, een grote vijver en een betonnen pad rondom de tuin. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd het oude huis afgebroken en kwam er een villa met plat dak voor in de plaats.

We vinden hier onder andere bijzondere bomen en heesters, een schaduwtuin, vaste plantenborders, rododendrons, een moestuin. En in april ook een tapijt van bosanemonen en andere lentebloemen.

De halve dagtocht wordt gedaan met eigen vervoer. Daarvoor horen wij graag of u bereid bent te rijden en een of meerdere passagiers mee te nemen.

• Vertrek: 9.15 uur vanaf parkeerterrein NS Station Bussum-Zuid.
  • Kosten: leden € 5,00 en niet-leden € 8,00, incl. koffie/thee.
  • Km kosten worden afgerekend met de chauffeur.
  • Aanmelden: via het      Opens internal link in current windowAanmeldingsformulier
  •  Opens internal link in current windowReisvoorwaarden
Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien