Excursie: halve dag naar Landgoed de Paltz op vrijdag 10 augustus 2018

Op deze halve dag excursie krijgen we een rondleiding op Landgoed de Paltz.

De naam van dit landgoed is afgeleid van de Duitse arbeiders, die hier eind 18e eeuw woonden. In 1980 kocht Jonkheer Ram en werd het landgoed aangelegd, vermoedelijk naar een ontwerp van Hendrik Copijn. De volgende eigenaar Jonkheer Rutgers van Rozenburg liet het park herinrichten door Leonard Springer.

Het terrein van ca. 80 hectare bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particulieren die in de loop der jaren eigenaar zijn geweest, hebben hun signatuur nagelaten. Zo bevindt zich midden op het landgoed een doolhof met in het midden een kluizenaarsgrot. Dit maakt van De Paltz een afwisselend landgoed met verrassende details. Het landgoed is sinds 9 mei 2014 opengesteld voor publiek.

De rondleiding zal circa 1.5 uur duren.

Op eigen gelegenheid is het Arts center te bezoeken.

Deze tuin zullen we bezoeken met eigen vervoer. Graag horen wij van u of u wilt rijden en of u bereid bent passagiers mee te nemen.

• Vertrek: 9.15 uur van af parkeerterrein NS station Bussum-Zuid.
  • Kosten: leden € 9,50 en  niet-leden € 12,50, incl. koffie/thee.
  • Km kosten worden afgerekend met de chauffeur.
  • Aanmelden: via het          Opens internal link in current windowAanmeldingsformulier
  • Opens internal link in current windowReisvoorwaarden

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien