Excursie:  dagtocht naar Duitsland en Gelderland op vrijdag 7 september 2018

Op alweer de laatste excursie van dit jaar rijden we eerst naar Garten Picker: een tuin van 3.000 m² in het Duitse Borken/Weseke. De tuin is in 2002 aangelegd en biedt een verscheidenheid aan bijna 1500 planten, waaronder 200 verschillende hosta soorten. De tuin is zeer verzorgd en heeft vele zitjes en rijk gedecoreerde tafels met porselein en accessoires. Er is een tuincafé, een kwekerij en een schuur waar 'snuisterijen gekocht kunnen worden.

Daarna rijden we naar De Valk in Ruurlo: een romantische landschapstuin van ruim 5.000 m² met heel veel borders. De tuin is aangelegd rondom een boerderij uit 1872. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van de eigenaresse. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan in deze tuin. Het is een tuin waar je heerlijk doorheen kunt dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Er is een gevarieerde beplanting waardoor het hele jaar veel te zien is. Met toepassing van veel grassen, herfstbloeiers, zoals asters en dahlia's is de tuin tot ver in september nog prachtig.

Hier zullen we een heerlijke lunch genieten onder de hooiberg.

Tenslotte rijden we naar d'n Uuthook in Ruurlo: een verrassende tuin van 4.000 m², gelegen in het buitengebied van Ruurlo. De tuin is in 3 gedeeltes aangelegd met 1 natuurlijke vijver en 2 folievijvers. De gazons zijn omringd door grote plantenborders, waar een grote variatie in bekende en bijzondere planten is. Er zijn diverse zitjes aanwezig waar u kunt genieten van de plantenborders.

• Vertrek: 08.00 uur, per luxe touringcar vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid.
  • Kosten:  leden € 52,00  en niet-leden € 57,00.
  • Aanmelden: via het      Opens internal link in current windowAanmeldingsformulier.
  • Opens internal link in current windowReisvoorwaarden
herinrichting tuin achter
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867