Activiteiten & Actueel

TERUGBLIK Boschwijk Soest

       Verslag tuinbezoek 25 april 2018

 

Wij zijn op een frisse aprilochtend in ‘Boschwijk’, de tuin van Beline Geertsema, in Soest geweest.

Om ons goed op temperatuur te brengen zei mevrouw: ‘we beginnen met de koffie’ (plus haar zelf gebakken cake). Tegelijkertijd gaf ze een boeiende uitleg over de geschiedenis en de ontwikkeling van de tuin, geïllustreerd met veel anekdotes. Mevrouw en haar echtgenoot hebben in de 20 jaren dat ze daar wonen veel veranderingen aangebracht in de tuin b.v. coniferen vervangen door mooie loofbomen, meer struiken aangeplant, onderbeplanting met schaduw minnende planten en dichtbij het terras aan de achterkant van het huis zijn mooie vaste planten borders aangelegd. De zichtlijnen zijn veranderd en nu heeft men een aangenaam uitzicht over het grasveld en de langwerpige waterpartij met in de verte een oosterse stijl brug. Deze uitgestrekte landschapstuin stond er prachtig bij in zijn lentetooi. 

In de grote voortuin experimenteert mevrouw dit jaar met een wilde bloemen wei.

Mevrouw Geertsema is tuinontwerpster en dat is goed te zien in de tuin. Ze zei dat ze nu zelf ook tevreden was met hoe de tuin erbij staat. 

Haar rondleiding ging heel soepel; even lopen, dan stil staan voor meer uitleg zodat iedereen haar goed kon verstaan. Een mooie manier van doen met een groep van 27 personen sterk! Wat een geweldig opkomst.

 

Wij van de excursiecommissie danken u van harte voor uw deelneming en enthousiasme op deze eerste excursie van 2018 en we zien u graag weer een volgende keer.

 

 

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: begonnen met oogsten en opruimen
18
Jul
mijn huis en tuin dieren