Lezing: 'Bijzondere bollen, knollen en wortelstokken'

door Harry Jans

Harry Jans zal een scala aan niet voor de hand liggende bollen, knollen en wortelstokken de revue laten passeren, waarbij ook alle aandacht voor de behandeling.

Naast de overbekende bollen zoals tulp, hyacint, krokus en narcis zijn er vele onbekende maar mooie bollen en knollen voor de tuin. Vaak kent men deze soorten niet of nauwelijks, maar de keuze is enorm. Naast het tonen van niet alledaagse soorten  van o.a. Corydalis, Fritillaria, Colchicum, Muscari, Allium, Narcissus,  Lilium, Arisaema, Crocus, Iris en Trillium, zal Harry ook de cultuur in de tuin, trog of pot aan de orde laten komen. Het blijkt dat er nog heel wat leuk zogenaamd bijgoed is om de tui mee op te fleuren.  lezing gaat over de Hortus Conclusus (letterlijk: de omsloten tuin) of de relatie tussen mens, stad en eetbaar. Wat is de betekenis van het woord tuin en wat is de relatie tussen tuin en het ontstaan van steden, hoe werd de afstand tot de verbouwde groenten en fruit steeds groter? Madelon legt onverwachte en verrassende verbanden tussen kunstgeschiedenis, geschiedenis en dat wat wij eten.

Madelon is de auteur van het boek, 'Een kleine eetbare tuin met vaste planten', waarvan inmiddels de 3e druk is verschenen.

Locatie: Het Trefpunt, Lorentzweg 59 (hoek Ceintuurbaan), 1402 CC  Bussum.

Aanvang: 20.00 u

Kosten: Leden gratis, niet-Leden: € 2,50