Gooi-Noord

Op donderdag 4 juli vertrekken we om 8.00 uur richting parkhotel Ahrensburg in Sleeswijk Holstein in Duitsland. Onderweg zullen we twee tuinen bezoeken: Garten Moorriem en Garten Richter. Verder staan op het programma Arboretum Ellerhoop, Rosarium Uetersen, Schloss Ahrensburg, Garten Immen und Blommen, Garten an der Elbe, Garten der Horizonte, Garten van Fenna Graf, Mien Bloomengoorn, Garten Lange-Hilmers en Garten Eichler. Ook staat een bezoek aan de stad Lübeck gepland.

• Niet alle tuinen en bedrijven hebben een pinautomaat. Het is daarom verstandig om voldoende geld mee te nemen voor eventuele aanschaf van planten e.d.
  • Vooral in Duitsland wordt het meeste contant afgerekend.
  • Vertrek 08.00  uur vanaf parkeerterrein NS station Bussum-Zuid per luxe touringcar.
  • Kosten: leden € 805,00 en niet-leden € 855,00. Toeslag eenpersoonskamer € 125,00.
  • flyer Garden Tours
  • aanmeldingsformulier Garden Tours

N.B.: in de Convo staan abusievelijk verkeerde bedragen vermeld, excuses daarvoor.

Reis naar Sleeswijk Holstein  4 juli t/m 8 juli:

REISVERSLAG

Duitsland Sleeswijk- Holstein 4- 8 Juli 2019 Op donderdag 4 juli om 08.00 uur begonnen we vol goede moed aan onze jaarlijkse meerdaagse reis naar het buitenland met veel bekende gezichten, maar gelukkig ook nieuwe. Dit jaar viel de keuze op Duitslands noordelijkste deelstaat Sleeswijk - Holstein. We hebben vijf heerlijke dagen gehad, uiteraard met een vol programma. Arboretum Ellerhoop -Thiensen, Rosarium Ütersen, Gütsgartnerei en Rosengarten aan de Elbe samen met de, om te smullen, privétuinen van Fenna Graf, Garten der Horizonte, Moorriem van dhr. en mevrouw Ziburski, Brigitte Richter, dhr. en mevrouw Eichler, dhr. en mevrouw Lange - Hilmersen en de beroemde tuin van dhr. en mevrouw Rick. Veel rozen, gigantische gevarieerd ingeplante borders en waterpartijen. De eigenaren ( naar eigen zeggen) hadden veel inspiratie opgedaan tijdens hun tuinreizen in Nederland en Engeland maar met hun eigen creativiteit hebben ze hun tuinen toch vaak een andere draai gegeven. Het cultuuraanbod ontbrak ook niet in het programma met een rondleiding in Kasteel Ahrensburg, een scheepsbegroeting aan de Elbe en een bezoek aan de historische Hanzestad Lübeck. Met een aangenaam hotel in Ahrensburg, een comfortabele bus met een prettige chauffeur, een aardige reisleidster, veel heerlijke ‘ Kaffee und Kuchen’, snoep van onze bekende trommel en (dit jaar voor het eerst) een afscheidslunch in plaats van een diner, hebben we ons goed vermaakt. Het succes van deze reis was niet alleen het programma enz. maar ook de groep zelf, zeer gezellige mensen die hun eigen invulling gaven aan de reis, inspeelden op elkaar en samen hebben genoten. Na een lange terugrit arriveerden we weer op het stationsplein Bussum - Zuid, wat vermoeid maar voldaan. Daar, met onze koffers en tassen vol gescoorde planten in de hand, hebben we afscheid van elkaar genomen. Tot volgend jaar, hoop ik. Dank u wel allemaal.

bekijk:    Foto's van Inger Kirchner