Gooi-Noord

Tuin van Jeltje van Noort

Onze tuin, is een heerlijke mengelmoes van verschillende planten. Zo’n 20 soorten rozen, klimmers en struikrozen, maar ook de zaailingen van digitalis, akelei’s en vergeet-mij-nietjes geven de tuin veel kleur.

Ook verschillende bollen sieren onze tuin, van het vroege voorjaar tot midden in de zomer. Degenen die nu bloeien zijn verschillende Allium’s,  Nectaroscordum sicilium, Ornithogalum magnum en de Turkse lelie. 

Het gras hebben we een paar jaar geleden verwijderd en dat was voor mij een hele goede beslissing. Ik tuinier wanneer het me uitkomt en gras behoeft veel regelmatige zorg.

De buxusmot heeft ook bij ons toe geslagen, maar door de mot te vangen in potten met lokstof en de hulp van koolmeesjes en mussen, die ze gretig vangen en er hun jongen mee voeren, staan ze dit jaar weer goed erbij.

Wat bessenstruiken, zijn overgebleven van wat ooit een mini moestuin was. Ook dat was voor mij teveel zorg en teveel gedoe.

Ik probeer onze tuin, wat minder intensief te maken, door wat meer struiken toe te voegen. En dat is een heel gepuzzel en gezoek, heb me eigenlijk me nooit bezig gehouden met struiken, op de hortensia’s na. 

Die staan al ruim 20 jaar op ons achterterras waar een ochtend plekje in de zon is. 

Nog een appelboom, een kersenboom, die geplunderd wordt door de vogels, een enkele kers  hebben we nog net kunnen proeven en twee grote krentenbomen,(die in het najaar weer een schitterende herfstkleur geven), geven hoogte in de tuin.

En natuurlijk de klimrozen, die nu schitterend bloeien en heerlijk geuren. Een heerlijke tuin, waar we samen van genieten, ook in deze corona tijd.

https://photos.app.goo.gl/4UKPAnQLKybtrdPQ8