Gooi-Noord

Volkstuinvereniging 'De Eemakker

Volkstuindersvereniging “De Eemakker” is een tuindersvereniging, opgericht op 6 april 1979 en bestaat dit jaar dus 40 jaar. Het is een tuindersvereniging met een eigen identiteit. Deze identiteit kenmerkt zich door een grote mate van vrijheid in het (natuurlijkvriendelijk) tuinieren en een grote verscheidenheid in inrichting en bebouwing van tuinen: weinig uniformiteit, veel verscheidenheid. Het tuincomplex heeft een totale oppervlakte van ca. 11.600 m2, verdeeld over 52 hele tuinen en 30 halve tuinen.

Het tuinieren heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld van een noodzakelijke   tijdsbesteding (telen van groente en fruit voor eigen behoefte) tot een tijdsbesteding met een hobbymatig karakter. En tuinieren is echt een leuke hobby! Hoe leuker je het vindt, des te meer tijd je in deze hobby investeert en het ook zijn “vruchten” afwerpt.

Om te ervaren wat tuinieren is moet je dat eerst proberen; de praktijk is de beste leermeester. Bij de Volkstuindersvereniging kun je uitproberen of tuinieren iets voor je is, waarbij je, als je dat wilt, altijd een beroep kunt doen op de kennis van ervaren tuinders (mentoren).

Wij nodigen u van harte uit om ons tuinencomplex vitueel te bezoeken.