Gooi-Noord

Landgoed Nardinclant

De Tuin, Houtweg 25, 1251 CS  Laren. 

 

Nardinclant verwijst naar de oude naam van het Gooi. Staand op het grote terras is het vroegere uitzicht over de woeste hei nog goed invoelbaar. Anno 2023 kijkt men uit op een aflopende tuin met veelkleurige plantvakken en kuipplanten, waarbij het basisontwerp van Leonard Springer (1915) goed herkenbaar is. Hoge bomen vormen een groen scherm om deze siertuin met vijver. In de tuin bevindt zich de langste pergola van Nederland, en ook een ijskelder (bronwater), berceaus, trappen en restanten van een rotstuin. De huidige eigenaar heeft nieuwe elementen toegevoegd, zoals een tennisbaan. Het huis (herbouwd na brand in 1938) vormt een eenheid met de tuin.

Begin 2023 is Nardinclant begonnen met de renovatie van de historische rotstuin en de bosvijver.  Dit gedeelte van de historische tuin is een prachtige plek van verwondering en qua sfeer anders dan het formele gedeelte van de tuin.  Dit gedeelte  is op  17 juni jl. officieel geopend door Karel Loeff.  

De tuin is dagelijks te bezichtigen (10.00 - 17.00 uur). svp aanmelden via onderstaande link voor een tuinwandeling. Dan ontvangt men de plattegrond en informatie over het tuinbezoek en de tuin. Rondleidingen met een gids zijn ook mogelijk. Op afspraak voor groepen of maandelijks op zaterdag (in het seizoen): zie  https://amsterdamgarden.com/book-tuintour )