Gooi-Noord

Terugblik Voorjaarsmarkt in Winkelcentrum Oostermeent 2024

Beste allemaal,

De Voorjaarsmarkt van afgelopen zaterdag op de Oostermeent in Huizen was weer een succes. Na een wat frisse start brak in de loop van de ochtend de zon door en daardoor werden ook de bezoekers naar de markt gelokt. De vier handelaren waren tevreden over de omzet en alles verliep op rolletjes. Het was een gezellige dag met veel aanloop in ons kraampje, waarbij we ook nog één nieuw lid mochten verwelkomen.

Op de ALV vertelden we al dat het voortbestaan van de markt ter discussie stond. Hoewel Groei & Bloei de markt al ruim 40 jaar (!) organiseert vinden we dat deze activiteit eigenlijk beter past bij de winkeliersvereniging van de Oostermeent. En soms wordt het ook gewoon tijd om eens iets anders te gaan doen: we bekijken nu of we in september kunnen deelnemen aan de Bijen- en Natuurmarkt van de Imkervereniging Bussum/Naarden. Dit is een kleinschalige, gezellige markt op een mooie locatie aan de Huizerweg in Bussum. De naastgelegen Kindertuinen zijn dan ook te bezoeken. We denken dat deze markt heel geschikt is om ons als afdeling te profileren. 

Maar niet getreurd: gelukkig voor de handelaren en de bezoekers stopt de Voorjaars plantenmarkt niet. De voorzitter van de winkeliersvereniging liet ons zaterdag weten dat hij de organisatie vanaf volgend jaar gaat overnemen, ook weer op de zaterdag voor Moederdag. Daar zijn we uiteraard heel blij mee en zo konden we een periode van "twee generaties" Voorjaarsmarkt met een goed gevoel afsluiten. 

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Hartelijke groeten van Carla en Gery