Gooi-Noord

Dagexcursie naar Zuid-Holland op donderdag 25 juni 2020

Op deze dag brengen we een bezoek aan drie grote tuinen.
 Eerst ‘De Hoofven’ in De Lier van de heer en mevrouw Van Dijk.
 Deze tuin, 5,000 m2 groot, is de tuin van een plantenverzamelaar met veel kennis. Een tuin met wandelpaden, vijvers, een Japans bruggetje ‘met een verhaal’,  veel bijzondere bomen, struiken en planten en een kas vol aparte exotische planten in potten. De heer is heel gezellig en heeft veel te vertellen. Het geheel is een aparte en een beetje excentrieke ervaring. Zijn vrouw maakt kunst van glas en de opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Er wordt koffie hier geschonken.

De tweede tuin ‘Labyrint’ in Honselersdijk is een totaal andere belevenis. Een vrij moderne tuin naast een zeer modern huis uit het jaar 2000. Het is gebouwd op het voormalige paprikabedrijf van de eigenaren. De entree via de hal van het voormalige bedrijf is in het begin niet veelbelovend, maar leidt u naar een ‘paradijsje’. Hier vinden we mooie waterpartijen, bomen en borders die een mooi geheel vormen met het huis en alles is tot in de puntjes onderhouden.
Hier gaan we gezellig lunchen.

De derde tuin ‘Heesterlust” ligt net buiten Leidschendam onder aan de dijk.
 Mevrouw Ank van Peski is hier de eigenares, door en door tuinvrouw met veel ervaring en kennis die ze heel graag deelt.

Hier is veel te zien o.a. een opvallende verscheidenheid aan bijzondere bomen en struiken maar ook planten waar mevrouw enthousiaste toelichting over geeft. Zeer indrukwekkend is de lange cascade met een hoogteverschil van 2,5m.

Achter het huis is een ‘grand canal,’ een rozentuin en een kweekgedeelte. Een echte aanrader.

Vertrek tijd:  08.00 uur vanaf parkeerterrein Station Bussum - Zuid .

Kosten: € 62.50 leden; € 67.50 niet leden.


Aanmelding na half februari met het formulier op onze website.  S.v.p. aanmelden en betalen UITERLIJK 8 WEKEN voor de vertrekdatum.

  • Uw aanmelding is definitief zodra het verschuldigde bedrag is bijgeschreven op het rekeningnummer van de excursiecommissie: NL 13 INGB 0005 2525 30  t.n.v.  Excursiecommissie KMTP Gooi Noord te Bussum, onder vermelding van uw naam en titel excursie.

  • Reis- en annuleringsvoorwaarden 2020   klik hier

  • U dient er rekening mee te houden dat niet alle tuinen geschikt zijn voor rollator, rolstoel, scootmobiel. Bent u minder mobiel of slecht ter been, dan wordt u verzocht om zelf voor begeleiding te zorgen. Het is tijdens een excursie of meerdaagse reis niet mogelijk om u binnen de groep van begeleiding te voorzien.

  • In veel tuinen kan niet met de pin betaald worden. Het is verstandig om wat contant geld mee te nemen. 

fout formulier