Gooi-Noord

Meerdaagse excursie naar Hertfordshire met Garden Tours

Donderdag 3 t/m maandag 7 september 2020: lang weekend nazomertrip naar Hertfordshire in Engeland.

 

De nazomer met zijn prachtige kleuren heeft nog buitengewoon veel te bieden en de door ons te bezoeken tuinen zullen u dan ook zeker verrassen met hun weides, bloemen en siergrassenpracht.

De klassieke tuinen, bijzondere privé tuinen, historische stadjes en RHS gardens wisselen tijdens deze reis elkaar af. Kortom een ontdekkingsreis door de herfsttuinen van Engeland.

We vertrekken donderdagavond 3 september met de Stena Line vanuit Hoek van Holland alwaar we aan boord gezamenlijk een dinerbuffet zullen gebruiken, naar dit onbekende district dichtbij Londen.

 

Vrijdag, 4 september

Na het ontbijtbuffet staat er een bezichtiging op het programma van Alswick Hall. Hierna een bezoek aan de Celebration Garden, alwaar een overweldigende kleurenpracht van dahlia's op u wacht. In de naastgelegen Aylett Nurseries, kunt u op eigen gelegenheid lunchen en natuurlijk ook shoppen. Vervolgens rijden we richting Watford voor een bezoek aan de tuin The Barn, de prachtige privé tuin van de welbekende 'Chelsey Flower Show'-winnaar Mr. Tom Stuart Smith. U zult ogen tekort komen in deze verbluffende tuin met zijn vele fraaie borders en bijzondere combinaties van planten en kleuren.Tenslotte nog een bezoek aan de privé tuin The White Cottage. We verblijven 2 nachten in het Mercure St. Albans Noke Hotel, waar we ook het diner zullen gebruiken.

 

Zaterdag 5 september

Bezoek aan Hatfield House.  De geschiedenis van deze tuin gaat meer dan 400 jaar terug, maar nog steeds geldt deze tuin als een masterpiece. De onlangs overleden bewoonster van het landgoed, de tuinontwerpster Marchioness Salisbury was zeer begaan met haar tuin en onder haar bewind zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd, waarbij de overgang van de formele tuinen naar het natuurlijke landschap beter op elkaar zijn afgestemd. Het prachtig gedecoreerde huis met vele pronkstukken kan ook worden bezocht. Daarna naar het historische stadje St. Albans met zijn imposante kathedraal  die zeker een bezoek waard is. Maar ook een bezoek aan het museum, de oude pubs en zelfs een zaterdag markt is een optie. U heeft voldoende vrije tijd om op uw eigen wijze dit historische stadje te verkennen.    Hierna nog een tuinbezoek aan Knebworth house. 

 

Zondag 6 september

Een gevulde dag met als start  het bezoek aan de privé tuin van fam. De Baat de Welwyn Garden City. Vervolgens naar RHS Hyde Hall Gardens. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in deze Royal Garden. Wat ooit is begonnen als een tuin rondom een farmhouse is nu uitgegroeid tot een landschapstuin uitkijkend over rollende heuvels met een panoramisch uitzicht, maar ook de horticultuur, wilde bloemenweide, global thinking en gericht op de toekomst door vernieuwende gebouwen voor educatie en debezoekers.  Zoek een unieke lunchplek en geniet. Hierna vertrek naar Maldon voor een bezoek aan de prachtige privétuin van Mrs. Philppa Burrough, Ulting Wick. Een dame met roots in Nederland vandaar wellicht het ruimdenkende. Onalledaagse combinaties van herfstbeplanting, waar je niet op uitgekeken raakt. Prachtige potcombinaties en waterpartijen. In haar barn staat de thee met heerlijke lekkernijen klaar, maar ga daarna weer gauw naar buiten om ideeën op te doen, want het is erg verrassend.

Tenslotte vertrek naar Dedham. Voor de laatste maaltijd op Britse bodem wordt u bij  The Sun Inn vertwacht. Hier wordt een heerlijk diner voor u geserveerd. Na de maaltijd vertrekt u naar Harwich en na aanmelding bij de Stena Line Terminal volgt inscheping aan boord, waarna u de nacht weer naar Holland vaart.  nog meer informatie in de folder

folder Garden Tours

aanmeldingsformulier reis Hertfordshire Garden Tours   incl. reis- en annuleringsvoorwaarden Garden Tours

      [formulier uitprinten en ingevuld per post opsturen naar Hilde Koot. Adres zie formulier]